Rolf-Göran Bengtsson nog steeds aan de leiding GCT

Rolf-Göran Bengtsson nog steeds aan de leiding GCT
Zweden voert de leiding in Longines Global Champions Tour ranking met twee ruiters aan de top.  Ondanks de teleurstellende uitsluiting van Rolf-Göran Bengtsson afgelopen weekend in Londen blijft hij de leider in het klassement met 221 punten.  

Landgenoot Henrik von Eckermann presteerde de afgelopen vier wedstrijden sterk en is nu Edwina Tops-Alexander voorbij op de ranking. Beide hebben zij een punten aantal van 201, maar Von Eckermann verwijst Tops-Alexander naar de derde plaats omdat hij vaker op het podium stond tijdens deze tour. Ludger Beerbaum staat op een vierde plaats met 196 punten, gevolgd door Bassem Hassan Mohammed die 191 punten heeft. De winnaar van afgelopen weekend, Scott Brash, staat momenteel op een zesde plaats.

Door zijn derde plaats in London komt Maikel van der Vleuten de top 10 binnen met een punten aantal van 137.  Gert-Jan Bruggink staat op plaats 27 vlak voor Marc Houtzager die de 29ste positie bezet.

Met nog drie wedstrijden (Laussane, Wenen en Doha) te gaan belooft het wederom een spannende ontknoping te worden van de Global Champions Tour van 2014.