Robert Vos zet zegetocht in Ommen voort



Vanmiddag heeft Robert Vos op geweldige wijze de finale van de 1* Big Tour gewonnen in Ommen. Vanmorgen was hij ook al de beste, dit maal blijft hij iedereen voor met Wakiekie. Het podium werd geheel door Nederlanders gevuld met Jesper Romp op de tweede stek en Michiel Brusse die derde werd.








De finale werd verreden over 1.35m en maar liefst achttien combinaties  zetten een foutloze omloop neer. Door afmelding van Jos Lansink  kwamen hier uiteindelijk zeventien combinaties van terug wat een  felle strijd voor het erepodium opleverde. Vos kwam halverwege de barrage aan de start en liet Wakiekie (v. Animo) en weet de snelste tijd tot dan van Michiel Brusse volledig weg te rijden. Brusse had met Santana (v. Nintender) 31,54 op de klok gezet en Wakiekie spingt op geweldige wijze naar 29,74.  Alleen Roberto Teran Tafur reed sneller, in een rit met vlieg en stunwerk kwam hij met Farina (v. Marome) in 29,65 seconde over de finish, onderweg had hij alleen op hindernis drie een balk te pakken waardoor hij als dertiende eindigte .



Jesper Romp pakte de tweede plek met AD A Big Boy (v. Kannan) 30,57 seconde. De Belg Nicola Philippaerts wist zich tussen alle Nederlanders staande te houden met Harley van den Bisschop (v. Dulf Van Den Bisschop) op de vierde plaats. Daphne van der Schaar en Atureusa VDS (v. Padinus) werden vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.