Robert Vos en Carat zijn pijlsnel op Pools bodem

Robert Vos en Carat zijn pijlsnel op Pools bodem
De Nederlandse combinaties zijn in een winningmood op het CSIO in Sopot vandaag. Na de overwinning van Doron Kuipers in het 1.60m direct op tijd zijn het Robert Vos en de 17-jarige Carat (v. Cardento) die naar de overwinning vliegen in de piste van de Hippodrome.

In slechts 62.82 seconden laat de "oude gediende" uit Wierden de jonkies achter zich met zijn Cardento-zoon.  Oostenrijker Christian Rhomberg sprong met zijn ervaren schimmel Liv Grete (v. La Zarras) volgde meer dan een seconden later de oppermachtige Vos. In 63.88 seconden kwam hij met de Holsteiner merrie over de finish en bleef daarmee de Amerikaanse Lillie Keenan en haar KWPN merrie Be Gentle (v. Ticallux Verte) nipt voor.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Hongaarse Gabor Szabor Jr. op de vierde plaats en de Britse Joseph Clayton die vijfde werd.

Voor België vielen Wouter Devos en de SBS gefokte Tonik Hero (v. Ogano Sitte) net buiten de top vijf. Samen met de 14-jarige hengst klokte Devos een zeer mooie foutloze rit van 65.45 seconden die hem een zesde plaats opleverde.

Kijk hier voor alle resultaten.