Richard Spooner wint wereldbeker Las Vegas

Richard Spooner wint wereldbeker Las Vegas
Richard Spooner  was op zaterdag zonder meer in z'n nopjes tijdens de wereldbeker wedstrijd in Las Vegas. De Californische springruiter won niet alleen de Longines Ranking proef maar nadien ook de wereldbeker manche.

De 100.000 US Dollar gedoteerde wereldbeker wedstrijd had een totaal van 31 combinaties aan de start. Slechts drie duo's verschenen aan de start van de barrage.

Zowel Alison Robitaille als Richard Spooner hielden het foutloos in deze barrage. Spooner noteerde de snelste tijd met zijn 10-jarige Chacco-Blue-zoon, Chatinus. De springruiter  nam net geen drie seconden voorsprong op zijn landgenote na een finish in 37,20 seconden.

Alison Robitaille klokte foutloos af in 40,20 seconden op de rug van haar Serise du Bidou (v. Gin Tonic Star). Derde combinatie aan de start van de barrage was Karrie Rufer met haar Belgisch-gefokte Georgie d'Auvray EC (v. Vancouver D'Auvray). Het duo staakte de strijd in de tweede omloop.

Kirsten Vanderveen (Bull Run's Faustino de Tili, v. Berlin) en Mandy Portner (Milano, v. Orlando) vervolledigden de top vijf met een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Met zijn overwinning komt Spooner aan top van de wereldbeker ranking van de Noord-Amerikaanse, west sub league te staan. Alison Robitaille neemt de leiding van de oost sub league.

Klik hier voor de resultaten