Regen, zonneschijn, hitte, topsport en spectaculaire shows op Almelose Ruiterdagen

Regen, zonneschijn, hitte, topsport en spectaculaire shows op Almelose Ruiterdagen
De afgelopen twee weken zijn er in Almelo de Almelose Ruiterdagen verreden. De zogenaamde VIP avond werd dan ook afgesloten dit weekend met een hoop regen maar ook vele spectaculaire shows.

Na de Grote Prijs van Almelo op zaterdagavond, gewonnen door Iris Hakvoort uit Stegeren, kregen wij een demonstratie van de Gravenruiters, een zusterorganisatie die zich inzet voor het paardrijden voor mensen met een beperking. Zij zetten nu in op een koets waar een rolstoelgebruiker op kan.

Een demonstratie die daarop volgde leverde een geweldig applaus op. Dit was een demonstratie van 4 Looleeruiters die in een 4-tal een kür op muziek reden. Een prachtig schouwspel en geweldige prestatie van deze dames.

Onder het oog van het 4-tal werd door de locoburgemeester Irene ten Seldam een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij Riël Klumper, al vele jaren voorzitter van de Almelose Ruiterdagen. Hij kreeg deze onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn geweldige inzet van 50 jaar voor de Almelose Ruiterdagen, Twents Hippisch Centrum maar ook zijn betrokkenheid bij de paardensport in het algemeen.

De avond werd afgesloten met de Grote Prijs van Almelo dressuur, welke werd verreden in een kür op muziek. Hier ging de winst naar Anouk Beelen die met haar Derrel naar een score reed van 67.19%. Ze bleef hiermee voor op Anne Lehmann die met haar Amigo naar de tweede plaats reed in 66.31%. Acht deelnemers kwamen aan de start maar niet voordat Olympische dressuurruiter Frank Hosmar zijn Olympische kür van Rio heeft laten zien.

Al met al een zeer enerverende avond die nat begon maar eindigde in een bloemen en lintjes regen.

Finale Z-Springen


Speciaal voor deze 50e Editie van de Almelose Ruiterdagen is er een nieuw parcours aangevraagd bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. Parcoursbouwer Jos Brinkman heeft dit parcours ontworpen en bestaat uit meer dan 20 veelal natuurhindernissen die samen een parcours vormen van 1,2 kilometer.

Het was een zwaar parcours en slechts 2 ruiters kwamen in de barrage. Bianca Schoenmakers ging met deze eer aan de haal. Zij won de Trial Jumping in een foutloze barrage met haar paard Dha Dha HDH. Deze combinatie was goed voor de hoofdprijs van € 1000,- en een solarium van Kylix Horse Products.

 

Op de tweede plaats eindigde Wendy Ligtenberg. Winnares Bianca Schoenmakers reed met haar andere paard Daylight naar de derde plaats. Op de vierde plaats Julian de Boer en op vijf Sven Roze.

De opkomst bij de prijsuitreiking was spectaculair; beide paarden van Bianca Schoenmakers liepen tegelijkertijd op, beiden getooid met een prachtige staatsiedeken. Een waar schouwspel.
Bij de prijsuitreiking diverse personen namens de organisatie, Henk Bolk namens Bolk Transport, Martin Kuipers namens Kylix en Jan Warse de Vries namens de jury.

Na de ereronde kreeg Bianca haar extraatje. Elke trial winnaar beland namelijk traditioneel in de sloot. De parcoursbouwers van de John F. Kennedygroep hebben dit al jaren als traditie gemaakt.

 

In de Zz-L finale voor de paarden was de winst voor Saskia van Es die met haar Elastico naar een score reed van 236.25%, zij werd gevolgd door Gabrielle Rensink en Edson die met een percentage van 232.75% op de tweede plaats eindigden. Voor Marloes Oldenhuizing was er een derde plaats met haar O'marado's Boris met een totaal van 231.8%.