Ralph Slaats en Thomas Arendsen Raedt aan de leiding in Mierlo

Ralph Slaats en Thomas Arendsen Raedt aan de leiding in Mierlo

Bas Moerings is de nieuwe leider in het klassement van het NK junioren. Met Fasther eindigde Bas op de derde plaats in het tweede onderdeel van het NK, een parcours direct op tijd met hindernissen op een hoogte van 1.40m, en hield zijn score van de eerste dag op 3,57. Ralph Slaats won de wedstrijd met zijn vos Pres d’ici.





Er werd in de tweede wedstrijd van het NK meer gevraagd van de junioren. Het zorgde voor de nodige verschuivingen in het klassement, zeker in de top. Bas Moerings reed een sterke, vlotte foutloze ronde en hield zijn score op 3.57, goed voor de zesde plaats op de eerste dag. De vijf starters na Bas maakten fouten, waardoor Moerings de leiding overneemt van Hessel Hoekstra. Zijn schimmel Q Star maakte een springfout, waardoor Hessel nu op plaats drie staat met een totaal van 4 strafpunten. Met de merrie Eileen bleef Hessel wel foutloos en daarmee deed hij in het klassement wel goede zaken. Ze staan nu op plaats 7.

Sven Peters reed weliswaar net binnen de tijd met Chanel, maar een foutloze rit levert hem wel de tweede plaats op in de tussenstand achter Moerings.
Gisteren zat het Ralph Slaats niet mee in de eerste wedstrijd. Vandaag revancheerde de ruiter uit Waalre zich met de winst in een snelle tijd van 70.19 seconden. Tom Schellekens reed de snelle en voorzichtige Dena-Sienne naar de tweede tijd (71.07 sec) en foutloos. Schellekens reed zich daarmee naar de achtste plaats in de tussenstand.

Morgenochtend rijden de junioren de eerste manche van het derde onderdeel van het NK.

Morgenmiddag vanaf 15.30 is de tweede en beslissende manche.


Klik hier voor de resultaten van de junioren.

Bij de Young Riders was Thomas Arendsen Raedt de snelste, hij had onder zijn zadel Why Not (v. Karandasj) en ging rond het parcours in 72.36 seconden. Op de tweede plaats kwam Tristan Marchal te staan. Hij bereed Sambucca (v. Sandro Boy) en ging door de finish in 75.40 seconden.

Emiel Richter kwam op de derde plaats te staan met Sundance (v. Padinus) en zette de chrono stil op 76.42 seconden. Emiel Richter kwam aan de start met Sundance (V. Padinus) en stopte de tijd in 76.42 seconden. Jens van Grunsven vervolledigde de top vijf met La Calido (v. Lord Lancer) in 77.65 seconden.

Klik hier voor de resultaten van de Young Riders.