Pius Schwizer wint direct Grote Prijs met nieuwe aanwinst

Pius Schwizer wint direct Grote Prijs met nieuwe aanwinst
Van het weekend was Pius Schwizer nog aan het werk op de Spring Tour in Lummen, maar vandaag was hij al weer terug in eigen land voor een Grote Prijs overwinning. Op de nationale wedstrijd van Uster, nabij Zurich, schreef de Zwitserse top ruiter daar de Grote Prijs over 1.50m op naam met zijn nieuwe troef Quebec Tame (v. For Pleasure).

Een betere kennismaking met de 13-jarige Selle Francais hengst kon het niet wezen. Het was pas de eerste keer dat Schwizer plaats nam in het zadel bij de For Pleasure-zoon en meteen was er succes. Voorheen was de hengst onderweg met Fransman Benjamin Robert die hem succesvol uitbracht tot een 1.60m niveau. Het duo pakte in 2016 verschillende top 5 noteringen in onder andere Oliva, Cagnes-sur-Mer en Maubeuge.

Voor de Fransman was het Abdelkebir Quaddar die in het zadel zat bij de hengst. De Marrokaan sprong onder andere de Derby van La Baule met hem en won voor hij hem in 2015 afstond aan de Fransman ook een wedstrijd tijdens Olympische Kwalificatie in Abu Dhabi. Tevens behaalde het duo top 10 noteringen in Cagnes-Sur-Mer, Lyon, Rabat, Tetouan en de Puissance tijdens de GCT in Parijs.

Nu is het dus Schwizer aan wie huidige eigenaar en bereider Benjamen Robert de top hengst toevertrouwen.