Pieter Devos en Espoir winnen na het Vlaams nu ook het Belgisch kampioenschap

Pieter Devos en Espoir winnen na het Vlaams nu ook het Belgisch kampioenschap

Pieter Devos is zonet in zijn opdracht geslaagd: eindelijk Belgisch kampioen worden! Er stonden al veel overwinningen op zijn palmares, maar de titel van Belgisch kampioen ontbrak nog steeds. Hij was er de voorbije jaren al zo dicht bij geweest, maar telkens lukte het net niet.


Na de eerste kwalificatie omloop op woensdag nam hij met de BWP'er Espoir (v. Surcouf de Revel) al de leiding. Die positie gaf het duo, dat eind vorig jaar ook al het Vlaams kampioenschap won, niet meer af.
In de laatste ronde werden zij door Pieter Clemens nog onder druk gezet, want één foutje maken zou betekenen dat Clemens het goud won. Maar als een koele kikker ging Devos foutloos door de finish. Het vreugde gebaar en zijn lange ereronde toonden aan hoe belangrijk deze titel voor hem is. Zelfs onze bondscoach Dirk Demeersman kreeg er de tranen van in de ogen. Zijn paard Espoir was vorig jaar ook al finalist met Olivier Seynhaeve.


pieter_clemens_pieter_devos_fabienne_daigneux


Pieter Clemens wint zilver met de 9-jarige BWP'er Horizon de Regor (v. Obourg) van zijn werkgever Stal Lansink. Voor aanvang van de finale stond dit duo nog op een negende plaats, maar met twee foutloze omlopen in de finale hebben zij deze medaille meer dan verdiend.


Fabienne Daigneux Lange, ook wel "maman" onder de Belgische ruiters genoemd, werd knap derde met de 11-jarige sBs'er Venue d'Fees des Hazalles (v. President). Het duo werd enkel op een springfout in de eerste finale ronde betrapt.


Karline De Brabander (Fantomas de Muze) en Constant Van Paesschen (Carlow van de Helle) werden vierde en vijfde.


Uittredend kampioen Karel Cox kwam in de laatste ronde niet meer aan de start na enkele springfouten in de eerste finale ronde. Vooraf stond hij met zijn paard Nicole op de tweede plaats.


Klik hier voor de uitslag.