Patrice Delaveau wint eerste 5* JumpingClash Challenge

Patrice Delaveau wint eerste 5* JumpingClash Challenge
Vanavond werd er in Antwerpen de eerste keer de JumpingClash Challenge op CSI5* niveau gereden. Aan de start kwamen acht ruiters tegen elkaar te staan. Na de eerste ronde gingen er maar vier meer door. De ruiters die afvielen tijdens de eerste ronde waren alle vier de Seeded Riders: Simon Delestre, Christian Ahlmann, Eric Lamaze en Daniel Deusser.

In de tweede ronde kwamen eerst Pedro Veniss en Emanuele Gaudiano tegen elkaar te staan. Veniss die in de ring kwam met For Felicia (v. For Pleasure) reed een foutloze ronde maar was net te traag tegen snelheidsduivel Gaudiano die op de rug van Chalou (v. Chacco Blue) zat. Dit betekende dat Gaudiano doorging naar de finale.

De andere halve finale werd verreden door onze landgenoot Constant Van Paesschen en de Fransman Patrice Delaveau. Van Paesschen met onder het zadel Isidoor van de Helle (v. Canturo) ging foutloos rond het parcours maar de Fransman ging sneller. Hij kwam in de ring met Carinjo Hdc (v. Cascavelle) en kreeg een balk maar behaalde toch een sneller tijd.

Dit betekende dat de finale werd gereden door de Italiaan Emanuele Guaudiano en de Fransman Patrice Delaveau. Gaudiano ging er zoals gewoonlijk als een speer tegenaan, maar hij kreeg met Chalou één springfout aangerekend. Delaveau, die als tweede de piste in moest, wist dus wat hem te doen stond. Hij sprong een foutloze ronde in 29,25 seconden wat resulteerde in de overwinning.

Pedro Veniss eindigde uiteindelijk op de derde plaats. Constant Van Paesschen nam de vierde plaats voor zijn rekening.