Patrice Delaveau onverslaanbaar op Saut Hermes in Parijs

Patrice Delaveau onverslaanbaar op Saut Hermes in Parijs
In Parijs werd de laatste dag van Saut Hermes au Grand Palais ingezet met een 1.50m proef. De 'Prix de la Ville de Paris' was een twee fasen special over een hoogte van 1.50m.

Het was de Franse topruiter Patrice Delaveau die voor de tweede keer dit weekend naar de overwinning reed met de zestienjarige hengst Carinjo HDC (v. Cascavelle). Net als vrijdag bleken ze vandaag onverslaanbaar. Het Franse duo kwam na 30.54 seconden door de finish zonder fouten te maken. De Belgische amazone Gudrun Patteet werd met de BWP-merrie Sea Coast Ferly (v. Calato) tweede. Patteet kwam in het begin van de proef al aan de leiding door foutloos te blijven in 31.96 seconden. Op plaats drie zagen we de Zweed Rolf-Göran Bengtsson en de schimmelhengst Clarimo ASK (v. Clearway). Deze combinatie kwam door de chrono na 32.04 seconden.

Verder in de top vijf zagen we de Braziliaan Pedro Veniss met For Felicila (v. For Pleasure) en Max Kühner met zijn recente aanwinst, PSG Future (v. Cash And Carry). Zij finishten in respectievelijk 32.14 seconden en 33.76 seconden.

Maikel van der Vleuten eindigde op de achtste plaats met de elfjarige ruin Salomon (v. Stolzenberg). Dit duo kreeg een fout aangerekend in de tweede fase en kwam door de chrono na 33.59 seconden.

Klik hier voor de resultaten.