Pato Muente wint 88ste Derby van Hamburg

Pato Muente wint 88ste Derby van Hamburg
Nadat we gisteren verwend werden met topsport van het hoogste niveau tijdens de LGCT in Hamburg werd dit vandaag over gedaan tijdens de Derby van Hamburg.

Ze waren met 32 combinaties die aan de start verschenen om het parcours aan te vatten over een hoogte van 1.55m. De derby stond moeilijk, hoog en het was een lang parcours. Dat in combinatie met een stralende zon maakte de opdracht er zeker niet makkelijker op. Ons land had niemand aan de start. Nederland bracht 2 heel sterke combinaties in stelling. Johnny Pals die recent nog de zware Derby van Lummen op zijn palmares schreef haalde de finish niet met Urjul Van Generhese (v: Indian Gold van Casterhoeve). De pas 18- jarige Sanne Thijssen, die tijdens de kwalificaties een sterke indruk naliet met Bulvasco (v: Verdi) besloot halverwege het parcours de strijd te staken. Een stevig applaus werd haar troostprijs.

Er slaagden 3 combinaties in om deze zware derby foutloos aftewerken. Dat betekende dat deze 3 ruiters een barrage moesten rijden om de plaatsen op het podium te bepalen. De Slovaakse ruiter Pato Muente ging als eerste van start. Hij deed hierbij een beroep op de 10- jarige Zera 23 (v: Cero). De barrage bestond uit 7 sprongen waaronder een moeilijke dubbelsprong. De ruiters konden overal stevig doorgalopperen. Pato liet de klok stilvallen op 56.30 seconden. Nisse Lüneburg voor Duitsland zette zijn hoop op de 9- jarige Cordillo (v: Corrido). Hij kreeg een fout op de insprong van de dubbel en klokte af in 55.16 seconden. Toen betrad de Duitser Gilbert Tillmann de imposante arena met de pas 8- jarige schimmel Claus Dieter (v: Clarimo). Hij duwde vanaf de start vol op het gaspedaal. Die tactiek leek te gaan lukken tot de uitsprong van de moeilijke dubbel. Daar kreeg de schimmel een achterbeen fout. Claus Dieter zette nog een eindspurt in en finishte in 50.12 seconden. Op deze manier werd de 88ste Derby van Hamburg gewonnen door Pato Muente, gevolgd door Gilbert Tillmann op de 2de plaats en op 3 vinden we Nisse Lüneburg.

Klik hier voor de resultaten.