Oranje springruiters gaan aan de leiding in Caen

Oranje springruiters gaan aan de leiding in Caen
Een geweldige, briljante rit van Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P. vanmiddag in de landenwedstrijd zet Nederland op de eerste plaats.   Gerco rijdt het parcours brutaal en met lef en weet zo de nul lijn van gisteren vast te houden.

Eerder vanmiddag viel het resultaat voor Jur Vrieling tegen. VDL Babalu kwam op hindernis één al niet lekker uit en zat duidelijk niet lekker in zijn ritme gedurende de omloop van vandaag. Op hindernis drie, de Vikings boot, viel voor Vrieling de eerste balk. Later in de driesprong tikte Babalu nog een balk uit de lepels. In het vervolg van het parcours kwam de combinatie met geluk heel aan de overkant,  met een voor Jur tegenvallend resultaat sloot hij negen strafpunten af.

Met drie foutloze ritten van Dubbeldam, Van der Vleuten en Schröder staat het equipe van Rob Ehrens glanzend op de eerste plaats met 4.83, ruim 4 punten voor de nummer twee Amerika. Duitsland staat op de derde plaats en gastland Frankrijk is voorlopig vierde met 10.08 strafpunten.

"Vandaag ging niet helemaal volgens plan met Jur. Gelukkig hebben we en geweldig team en maakte anker-man Gerco zijn rol waar. Morgen gaat het pas echt moeilijk worden, maar we zijn klaar voor de strijd" aldus een tevreden Rob Ehrens.

Individueel staan de mannen van Oranje er ook goed voor. Jeroen  Dubbeldam staat met Zenith SFN voorlopig op de vijfde plaats, gevolgd door Gerco met London. Ook Maikel van der Vleuten blijft met zijn goede prestatie vandaag in de top 10 staan met Verdi.

Betram Allen de leiding na gisteren kwijt aan Fransman Patrice Deleveau weer een super ronde tevoorschijn tovert. voor thuispubliek. De talentvolle jonge Ier noteerde een springfout met Molly Malone en zakte naar de viertiende plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.