Oranje feestje in openingsrubriek de Peelbergen

Oranje feestje in openingsrubriek de Peelbergen
Terwijl je zou verwachten dat het Zuiden lam ligt tijdens Carnavals weekend is er bij Equestrian Centre de Peelbergen van het weekend genoeg te doen. Vandaag ging daar één van de negen internationale spring wedstrijden die het centrum dit jaar organiseert van start. Met aangepast feest programma natuurlijk.

De eerste overwinning van de dag bleef direct in eigen land met winst voor Gabriel Coumans. Tijdens de rubriek voor jonge paarden was de Nederlandse ruiter met zijn KWPNer F (V. Baloubet du Rouet) flink wat sneller als de concurrentie. In  het zadel van zijn 7-jarige merrie liet Coumans in 25.30 seconden de Belg Bart Anthonissen achter zich. Anthonissen had de 7-jarige Kingstar (v. Tangelo van de Zuuthoeve) gezadeld in Kronenburg en klokte 27.42 seconden.

De derde plaats ging naar de Nederlandse amazone Maud Roosendaal en haar KWPN gefokte Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL). Zij bleven in 27.63 seconden landgenote Mareille van Geel-Schröder en de KWPN merrie Gerdinieke (v. Bacardi VDL) voor. De vijfe plaats was voor Malin Parmler en de SWB merrie Amzing Grace.

In de opvolgende CSI1* rubriek over 1.30m was wederom een Oranje overwinning. Dit maal was het Paul Janssen die met Bandito (v. Empire) de spannende rubriek oever twee fasen won. De gehele top drie was slechts vier tienden van een seconden van elkaar verwijderd.

De Belgische amazone Charlotte Philippe had gehoopt op meer met haar Jerenmias van het Hulstenhof (v. Cooper vd Heffinck). Maar zij zag ook nog Patrick van de Schans aan haar voorbij gaan.Van der Schans was met de KWPNer Enzo DH (v. Indoctro) in een foutloze rit van 28.44 seconden nét wat sneller. En maakte zo een Nederlands één-tweetje met Janssen. Die gevolgd werd door een Belgische nummer drie.

Kijk hier voor alle resultaten.