Opnieuw winst voor Joe Clee met Diablesse de Muze in Maastricht

De Britse springruiter Joe Clee bleek de snelste tijd te hebben neergezet in de MECC Prijs met zijn 12-jarige BWP merrie Diablesse de Muze (Baloubet du Rouet x Nabab de Reve). Hij verzamelde 44 punten in deze rubriek op 1.40m met joker in een tijd van 33.52 seconden. Joe Clee woont in Brussel en is getrouwd met Julie Wauters.

Michel Hendrix eindigde op de tweede plaats met zijn 11-jarige ruin Eder van den Blauwaert (Kashmir van Schuttershof x Skippy II) met 44 punten en een eindtijd van 34.60 seconden. De derde plaats was voor de Ierse topper Denis Lynch met Blue Silver (Balou du Rouet x Goldstern).

De top vijf werd volledigd door Lauren Hough (USA) met Royalty des Isles op de vierde plaats en de Brit John Whitaker met zijn Castlefield Christobal op de vijfde plaats.

Voor Leon Thijssen was er met zijn Captain Cooper een zesde plaats, gevolgd door Joy Lammers met Gigolo van de Broekkant op de zevende plaats en achtste werd Peter Geerink met Another Pleasure. Ook Robbert Ehrens plaatste zich nog net in de top tien, door met zijn Hisa voor Albert Zoer op een tiende plaats te eindigen. De grote winnaar van gisteren Albert Zoer eindigde op de 11e plaats met zijn paard Heechhiem's Cancun VDM.

Vanmorgen werd de speciale Jimmy Ochtend verreden. De supersnelle pony’s met hun onverschrokken ruitertjes zorgden voor een ontzettend spannende wedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Aline Geusens met haar pony Inneke van het Voorbos. Aline uit het Belgische Meeuwen was bijna drie seconden sneller dan haar landgenootje Jorne Jans.

De pony van Aline is een 11-jarige BWP merrie en eigendom van haar opa. Zowel haar vader Johnny als haar opa Jaak zijn fervente ruiters geweest, dus kon het ook haast niet anders dat zij ook ging rijden.

De 14-jarige Jorne Jans uit Heers, die als tweede eindigde, reed zijn pony Pipo, die hij omschrijft als een Houdini: “hij kan zelf zijn deken uitdoen, zonder de gespen los te maken.” Zijn idool is Philippe Lejeune, de voormalig Wereldkampioen. Naast het ponyrijden doet hij ook aan reddingszwemmen waarbij hij verschillende titels won.

Ook de derde plaats was voor België: Lauren Vangronsveld met Grietje van de Mispelaere. Zij komt uit Biezen en haar idool is Ludo Philippaerts.

Beste Nederlandse pony-amazone was Kyle Cuypers op de vierde plaats. Haar pony, “die heel slim is en haar eigen staldeur met gemak zelf openmaakt”, is de 12-jarige merrie Ora. Kyle is buiten schooltijd “alleen maar bezig met het trainen en verzorgen van mijn paarden en pony’s.”