Opnieuw winst voor Abdullah Alsharbatly in Gijon

Opnieuw winst voor Abdullah Alsharbatly in Gijon
Hij mag er na vanavond opnieuw een overwinning bij schrijven met zijn nieuwkomeling Quintus. De 12 jarige Quick Star nakomeling wordt sinds kort uitgebracht door de uit Saoedi-Arabië afkomstige Abdullah Alsharbatly. Opnieuw reden ze in het mooie plaatsje Gijon in Spanje naar de eerste plaats. Ditmaal met een tijd van 70.14 seconden in een foutloze ronde in deze 5* wedstrijd op 1.45m hoogte.

Voor de Britse Laura Renwick was er echter geen foutloze ronde, maar door een snelle tijd wist zij een prima tweede plaats te behalen. Samen met haar Rembrandt Blue reed ze in eerste instantie naar een tijd van 68.95 seconden, een tijd waarmee ze eigenlijk de winst te pakken had. Helaas kreeg ze een springfout en werden er 4 strafseconden bij haar tijd opgeteld waardoor ze uitkwam op 72.95 seconden.

De Ier Cian O'Connor kon helaas net niet tippen aan de tijd van Renwick en zag zich met zijn Quidam's Cherie eindigen op een derde plaats met een minimaal verschil in tijd, hij reed namelijk naar een tijd van 72.96 seconden. Hiermee werd het dus nog wel even spannend op het wedstrijd terrein van Gijon.

De top vijf werd volledigd door de Fransoos Geoffroy de Coligny die met zijn Raimondo du Plessis helaas ook een springfout kreeg en daardoor 4 strafseconden. Met zijn originele tijd van 69.90 seconden had hij de tweede plaats te pakken, helaas door zijn extra strafseconden eindigde hij uiteindelijk op de vierde plaats met 73.90 seconden.

Ook voor de uit Oekraïne afkomstige Cassio Rivetti was er met Quinlan 2 een mooi omloop. Zij eindigden op de vijfde plaats met een tijd van 74.70 seconden.

Voor Nederland reden er geen combinaties mee.

Klik hier voor alle resultaten