Onverslaanbare Harrie Smolders wint World Cup Mechelen

Onverslaanbare Harrie Smolders wint World Cup Mechelen
In Mechelen werd zonet hét hoogtepunt van het weekend afgewerkt: de World Cup manche van Mechelen. 40 combinaties traden aan in deze rubriek met aparte barrage.

Een barrage met zeven combinaties moest uiteindelijk bepalen wie met de overwinning naar huis ging. Christian Ahlmann was de eerste die de piste mocht betreden voor de barrage. Hij en Taloubet Z (v. Galoubet A) gingen meteen pijlsnel van start. Dit resulteerde in een hele snelle tijd (38,83 seconden) maar jammer genoeg tikte de Duitser een balk uit de lepels. Deze prestatie leverde hem uiteindelijk de vijfde plaats op.

Harrie Smolders toonde nog maar eens waarom hij dé te kloppen ruiter van het moment is. Hij zadelde zijn 13-jarige KWPN ruin Zinius (v. Nabab de Reve) om in 38,19 seconden naar de eindmeet te rijden. Geen enkele andere combinatie kon die prestatie evenaren. Smolders kan nu dus ook de Wereldbeker van Mechelen aan zijn palmares toevoegen. De tweede plaats ging naar Henrik von Eckermann. Hij reed de 11-jarige Marie-Lou 194 seconden in 38,74 seconden naar de eindmeet.

De snelle Italiaan Lorenzo de Luca nam de derde plaats voor zijn rekening. Ook hij ging met Halifax vh Kluizenbos (v. Heartbreaker) vol voor de overwinning en finishte in 39,97 seconden.

Daniel Deusser en Cornet d'Amour (v. Cornet Obolensky)sprongen eveneens een foutloze barrage. Zij finishten in 40,51 seconden en dit leverde hen de vierde plaats op. Roger Yves Bost en Sangria du Coty (v. Quaprice Bois Margot) volgden op vijf.

De wedstrijd werd jammer genoeg even stilgelegd door een val. Ludger Beerbaums Chacon (v. Chacco Blue) besloot na het basisparcours nog één hindernis extra te nemen waardoor Ludger zijn evenwicht verloor. Meer nieuws volgt snel...

Klik hier voor de resultaten