NRPS'er Uppie de Lis zorgt voor Nederlandse succesje in de USA

NRPS'er Uppie de Lis zorgt voor Nederlandse succesje in de USA



Afgelopen weekend was er een klein Nederlands succesje in Amerika. Op het Tryon Equestrian Centre won de jonge Amerikaanse amazone Hayley Waters dit weekend de nationale Grand Prix met de NRPS’er Uppie de Lis (v. Andiamo). Waters heeft de 16-jarige Andiamo-zoon aangekocht om met hem door te breken op internationaal niveau. Maar eerst moet het kersverse duo aan elkaar wennen en dat lijkt zeer goed te verlopen.





De amazone heeft Uppie de Lis pas sinds februari onder het zadel en wou eigenlijk gewoon een mooie barrage rit neerzetten. Toch kwam het duo twee seconden sneller over de finish als de nummer twee, Manuel Torres met Christofolini H (v. Canto). Dat was natuurlijk een grote verrassing voor Waters die niet op jacht was gegaan naar e overwinning.

“Hij vecht echt voor je, op elke sprong, en hij is een super leermeester voor me!”,zei een blije Waters na haar overwinning.

De NRPS’er kwam via de Zwitserse Melanie Freimüller in 2015 in Amerikaanse handen. Zo was het  Andrew Kocher die met Uppie de Lis op Grand Prix-niveau uitkwam voordat Waters de gelukkige amazone werd die plaats nam in het zadel.

Kijk hier voor alle resultaten.