Net niet voor Eric van der Vleuten en Leopold van Asten

Net niet voor Eric van der Vleuten en Leopold van Asten
Slechts vier combinaties wisten zich te klasseren voor de loodzware 1.60m hoge Grote Prijs in Monte Carlo. Voor deze manche van de Global Champions Tour was de hoofdprijs een slordige 99.000 Euro. Slechts twee combinaties haalden de barrage finish foutloos.

Zowel Eric Van der Vleuten (Wunschkind 19) als Leopold van Asten (VDL Groep Beauty) vielen net buiten de boot. Met een 13de en 14de plaats grepen ze net naast de prijzen.

Jan Tops' huisruiter, Alberto Zorzi sprong naar de overwinning. Zorzi en de 11-jarige Cornet Obolensky-zoon, Cornetto K klokte foutloos af in 37,80 seconden. Zo bleef hij voor op Christian Ahlmann met de 9-jarige KWPN-merrie, Dolocia (v. Verdi). Ahlmann en Dolocia kruisten de finish in 38,20 seconden.

Kevin Staut en de 12-jarige BWP-ruin, For Joy van 't Zorgvliet  (v. For Pleasure). Staut en de BWP-ruin sprong één balk uit de lepels in de barrage en strandde zo op de derde plaats.

Scott Brash volgde op de vierde plaats met Hello Fever (v. For Pleasure). Jos Verlooy en de 12-jarige Casall-zoon, Caracas noteerde één tijdsfout tijdens de basisomloop, waardoor ze alsnog tevreden moesten zijn met de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag