Net geen top tien notering voor Marc Houtzager in Rotterdam

Net geen top tien notering voor Marc Houtzager in Rotterdam
In het 1.55m van het CHIO Rotterdam was het vanavond een spannende strijd. Zo waren het de buitenlanders die het veld domineerden. De winst ging naar Ierland waarvoor het Darragh Kenny was die zijn Chanel (v. Challan) hier naar een tijd wist te sturen van 64.39 seconden.

Hij bleef daarmee voor op zijn landgenoot Shane Breen die met de Carembar de Muze nakomeling Ipswich van de Wolfsakker naar een tweede plaats wist te rijden. Met de BWP hengst deed hij dit in een tijd van 65.97 seconden. De Britse Jessica Mendoza noteerde vervolgens de derde plaats in het zadel van haar Toy Boy die hier een tijd noteerde van 67.17 seconden.

Luciana Diniz zadelde haar vertrouwde Winny (Winningmood) voor deze rubriek en eindigde met een tijd van 69.09 seconden met de Darco nakomeling op een vierde plaats. Het was vervolgens de Zweed Henrik von Eckermann die met Hermes de Mariposa naar een vijfde plaats wist te rijden en daarmee het podium competeerde. De BWP nakomeling van Canturo reed naar een tijd van 69.13 seconden.

Het was Marc Houtzager die het beste Nederlandse resultaat noteerde. In het zadel van Sterrehof's Baccarat noteerde hij een twaalfde plaats in een tijd van 73.12 seconden. Ben Schröder en zijn Davino Q eindigden drie plaatsen lager op een vijftiende plaats.

Klik hier voor alle resultaten