Nederlandse studenten winnen Nations Cup in Duitsland

Nederlandse studenten winnen Nations Cup in Duitsland
In aanloop naar de Nations Cup wedstrijd in Zwitserland zijn de laatste resultaten van de Nations Cup in Duitsland gepubliceerd via de officiële vereniging voor studentenruiters, AIEC.

In Augustus werd de Nations Cup voor Studenten ruiters georganiseerd in Duitsland.

Nederland naar de overwinning

De Nederlandse ruiters haalden uiteindelijk de eindwinst in huis. In het dressuur onderdelen reden de ruiters naar een tweede plaats, bij het springen haalden ze de derde stek.

In het springonderdeel blonk Alexandra van Randwyck uit. De Nederlandse stootte door naar de finale ronde en moest uiteindelijk enkel in Rupert Batting haar meerdere herkennen. In de eindranking haalde de amazone de derde plaats.

Ook Anna Bohnekamp deed het subliem. Bohnekamp haalde het podium in het dressuur met een derde plaats. Ze werd meteen opgevolgd door Rosemarijn Stryder.

Deze combined (dressuur en springen samen) ranking telt mee voor de puntentelling van het seizoen. Enkel de beste zes landen komen immers in aanmerking om tijdens de jaarwissel tijdens de Gold League aan de start te komen. Dit jaar in Polen.

Het systeem van studentenruiters op internationaal vlak werd enkele jaren geleden ingevoerd door voormalig AIEC voorzitter, Javier De Wit en voormalig opvolger, Bram Van Hulle.

De Oranje ruiters haalden in de combined in Duitsland de overwinning. NA een teleurstellende 10de plaats in België en laatste plaats in Roemenië eerder dit jaar, brengt dit Nederland terug in de running voor een eventuele top zes plaats na de Nations Cup in Zwitserland.

Klik hier voor de resultaten