Nederlandse jeugd presteert sterk in Valkenswaard

Nederlandse jeugd presteert sterk in Valkenswaard
De International Arena van Jan Tops staat al heel de week in het teken van de jeugdruiters. Vanmiddag stonden er nog verschillende rubrieken gepland waarin onze landgenoten erg sterk presteerden.

Van Manen klasseert zich in ponyfinale

De eerste finale die vandaag verreden werd, was die voor de ponyruiters. 20 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek die tot 1m30 hoog gebouwd stond. De overwinning ging naar de Duitse Milja Esser. Zij reed met Antine (v. Cachas) een foutloze barrage in 36,87 seconden. Hiermee was de beduidend sneller dan de Belgische Amber Frederick die met Easter Bb (v. Rocky Grichet) op de tweede plaats eindigde. Ook zij sprong een knappe foutloze barrage en klokte af in 40,37 seconden. Magnus Schmidt vervolledigde de top drie met An Angel (v. Cartani).

De top vijf werd vervolledigd door onze landgenoot Enrico van Manen en Emilinda (v. Jacorde) en Alexander Housen. Housen reed een erg snelle barrage in 39,30 seconden maar tikte met Grandiosa S (v. Calvaro) jammer genoeg een balk uit de lepels.

Nederlandse Young riders moeten Belgen voorlaten

Bij de Young Riders slaagde onze landgenoten erin zich stevig in de kijker te rijden. Ze behaalden maar liefst drie top vijf klasseringen in de 1m35-1m40 rubriek die rechtstreeks op tijd verreden werd. Lyn D'Have schreef de overwinning op haar naam. Met Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star) onder het zadel, reed ze een foutloze ronde in 60,54 seconden. Hiermee was ze iets meer dan een seconde sneller dan Arnaud Gaublomme. Hij reed zijn 10-jarige Calvaro merrie Catch Me van't Glemhof Z naar de eindmeet in 61,87 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Lisa Bongers vervolledigde de top drie. Ook zij sprong ook foutloze omloop met haar Arselina (v. Triomphe) en finishte in 61,88 seconden.

Micky Morssinkhof nam met Happy Girl 42 (v. Nonstop) de vierde plaats voor haar rekening. Tatiana Troiani en Cash Flox (III) volgden op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten