Nederlandse jeugd pakt volledig podium in Children, Stefanie van den Brink ook sterk bezig in Vragender

Nederlandse jeugd pakt volledig podium in Children, Stefanie van den Brink ook sterk bezig in Vragender
De Nederlanderse jonge ruiters zijn vandaag ijzersterk bezig in Jumping De Achterhoek. In de Small Tour Children 1,10m was het volledige podium voor ons land, met Sanne Ter Haar en Wubbo (Jumbo-Jet) aan de leiding. Sofie van den Broek werd tweede met Candlelight Z (Caretano Z), Britt Brouwer en Euphoria 7 (Escudo I) werden derde. Meike Zwartjens werd in deze proef tiende.

De Belg Gilles Nuytens won vanmiddag de Juniors & U25 proef over een hoogte van 1,30m/1,35m met Elando CT (Diarado x Jorlando). Hij bleef met 61,19 seconden ruim vier seconden voor op de beste Nederlandse in deze proef, Stefanie van den Brink en Janina 40 (Cicero Z). De Noorse Mathilde Kristine Kalland en Estolga (Toulon) volgden op plaats 3. Lars Kuster reed in deze proef de twaalfjarige Action Girl 7 (Eurocommerce Washington) naar de zesde plaats.

Joke Bakker werd eerder vandaag derde bij de Juniors & U25 proef 1,20m met Ella's Choice (Zapatero). De Belg Tim Prouvé won, hij deed dat in het zadel van de Zangersheidemerrie C Prova Z, een dochter van Clintissimo Z x Clinton. De Ierse Lucinda Roche en Hebe van 't Palmenhof (Darco) zat hen op de hielen er werd nipt tweede. Isabelle van Straaten en B Voxa (Numero Uno) werden vijfde, Sammy-Jo Smit pakte de zevende plaats terwijl Pam Nieuwenhuis en Dominique van Rouwendaal negende en tiende werden.

Ook de jonge Lisa Hamminga heeft vandaag een topdag. Zij werd vierde in de Small Tour Ponies met Sudden terwijl Tamara van Manen vijfde werd met Top Dominique.

Klik hier voor alle resultaten.