Nederlands Junioren team vijfde op EK Eventing

Op het Europees Kampioenschap junioren in Bishop Burton heeft Nederland de vijfde plaats weten vast te houden na het afsluitende springparcours. De Ieren wonnen goud voor de Duitsland en het team uit Frankrijk. In het individuele klassement werd Janou Bleekman de beste Nederlander op de tiende plaats, net voor Amber Kuipers.

Regerend Nederlands kampioen bij de junioren Janou Bleekman reed Granntevka Prince, een voormalig vier-sterren paard van Lucy Wiegersma, goed door alle disciplines met een foutloze cross binnen de tijd en eveneens een foutloos springparcours. Ze eindigde op haar dressuurscore 47.70 punten en klom nog twee plaatsen in het klassement. Dat deed ook teamgenoot Amber Kuipers met haar paard Kondeen de Scye, zij had na de dressuur 47.90 punten. De derde Nederlandse Joyce van der Kuilen op Izalco liep in de cross nog zestien tijdfouten op, maar door foutloos te springen klom ook zij in het klassement en werd 39ste met 70.40. Het vierde teamlid Olivia Pleysier viel al vroeg in de cross en werd daardoor gediskwalificeerd.

Na het springen werd het klassement nog een keer door elkaar geschut. De Britse Anne Wilks bleef boven aan en won goud met 41.20 punten. Maar de Duitse Tina Krüger zakte in het klassement door springfouten waarvan de Ier Cathal Daniels profiteerde en zilver won en Jerome Robine uit Duitsland het brons.

Ook in het landenklassement verspeelde de Duitsers het goud en moesten achter de Ieren genoegen nemen met het zilver. Frankrijk behield het brons.

Klik hier voor de uitslagen.