Nederlanders schitteren in tweede kwalificatie ronde van vijfjarigen in Lanaken

Nederlanders schitteren in tweede kwalificatie ronde van vijfjarigen in Lanaken
In de tweede kwalificatiewedstrijd bij de vijfjarigen op een hoogte van 1m25 weten diverse ruiters zich te kwalificeren voor het kampioenschap.

Zo vinden we voor België bijvoorbeeld Valentijn de Bock met zijn My Way B.&V. (v. Emerald van 't Ruytershof), Tim van den Broeck met G-Red Star Jr P&A (v. Corrado I) en Emma Rooms met haar Tigra ter Wilgen Z, een Zangersheide merrie van Taloubet Z. Ook Jan Mertens kwalificeerde zich met zijn BWP-er  Maestro van het Binnenveld (v. Hunter's Scendix), gevolgd door Wilm Vermeir en zijn merrie Mezina D.B. (v. Inshallah de Muze), als ook Bart Clarys en zijn BWP merrie Mayla Da Vida (v. Quality Time), gevolgd door Thierry Goffinet en zijn Mr Idol S (v. Plot Blue).

Voor de Nederlandse ruiters vinden we bij de kwalificaties onder meer Max van de Poll met Happy Girl, een KWPN dochter uit Eldorado v. Zeshoek, Anouk van der Pluijm met haar merrie Vida Loca Della Marca (v. Vigo D'Arsouilles), Gerben Morsink met zijn Numero Uno dochter Nogalina Z en ook Kristian Houwen met Highlander C (v. Numero Uno). Verder vinden we nog Sander Naber met Hasall (v. Vdl Zirocco Blue), Gerald Geessink en zijn No Limit 67 (v. Numero Uno) en ook Michel Priemis en Hamanta B (v. Dakar VDL).

In totaal wisten 72 combinaties zich te plaatsen.