Nederlanders pakken de poen op Champions Tour

Nederlanders pakken de poen op Champions Tour
De Nederlandse ruiters laten van zich horen tijdens de Champions Tour in Vilamoura. Deze ochtend begon het hippisch programma met een 1.30m rubriek. De overwinning bleef in eigen land dankzij Ricardo Gil Santos met de 15-jarige Venus C (v. Silver Kranich).  Net buiten de top vijf sprong Gert-Jan Bruggink zich in de prijzen in het zadel van de Zangersheide-merrie, Miss Felicia Z (v. Marome NM). Samen met Chabala (v. Chacco-Blue) hiled Bruggink het eveneens foutloos en klasseerde zich nog voor een extra prijs.

Daar zijn Kevin Jochems en Anouk de Ruijeter opnieuw

De thuisruiters haalden heel wat overwinningen in huis. Ook de 1.35m rubriek viel ten prooi van Portugal. Antonio Matos Almeida sprong naar de overwinning met zijn SF-merrie, Ulena Mail (v. Quidam de Revel). In deze rubriek liet Kevin Jochems van zich horen met een vijfde plaats met Quinoa des Riollets (v. Calvaro). Ook in het zadel van Eberlina (v. Lexicon) greep de Nederlander nog een prijs na een foutloze omloop.

De 1.40m rubriek zag een Franse winnaar aan zet. Adeline Hecart hield er de concurrentie op een veilige afstand met haar Rasta du Soutrait-dochter, Vendetta de Cossigny.  Voor Nederland was het ditmaal Anouk de Ruijter en Cynthia Z (v. Calvados) die een prijs huiswaarts nam.

Gert-Jan Bruggink en  Doron Kuipers in de hoofdrubriek

Ook in de 1.45m hoofdrubriek hielden de Portugezen de overwinning in eigen land. Marina Frutuoso De Melo sprong naar de overwinning met de 17-jarige Cascavelle-zoon, Cantano. De combinatie klokte foutloos af in 64,66 seconden en bleef zo Piergiorgio Bucci met zijn BWP'er Heartbreaker vd Achterhoek (v. Bentley vd Heffinck) voor. De Italiaan klokte af in 64,88 seconden.

De volledige top drie hield het spannend en maakte het tijdsverschil onderling enorm klein. Felipe Ramos Guinato strandde op de derde plaats met de KWPN'er Zenzero (v. Kashmir Van Schuttershof) na een foutloze omloop in 64,98 seconden.

Gert-Jan Bruggink liet het hout in de lepels met zijn Zangersheide-ruin, Casparo 26 (v. Calato). Samen met de 9-jarige schimmel stopte hij de timer op 67,56 seconden en haalde zo de tiende plaats. Ook Doron Kuipers plaatste zich met Dickyville (v. Quasimodo Z) na een foutloze rit.

Klik hier voor de resultaten