Nederlanders in topvorm bij 1.50m rubriek in Sopot

In Sopot is deze ochtend de 1.50m rubriek van start gegaan met maar liefst 67 starters. De 5 sterren competitie in Polen begon vandaag aan zijn laatste dag. Deze eerste proef werd gewonnen door thuisruiter Jaroslaw Skrzyczynski, hij wist zijn merrie, Quintella (v. Baloubet du Rouet), naar de finish te sturen in een tijd van 46.41 seconden. De tweede plaats was voor de Ier Bertram Allen en zijn hengst GK Casper (v.Canto) die 0,20 seconden trager waren dan Jaroslaw. De rit van Tim Wilks en zijn Quelbora Merze (v. Tarzan de Beaulieu) was goed voor een derde podiumplaats.

Er wisten ook heel wat Nederlanders zich te klasseren in Sopot waaronder Aniek Poels met haar elfjarige merrie Cosma Go R (v. Cornet Obolensky), zij waren ruim een seconde trager dan de winnaar. De rit van Robert Vos en Carat (v. Cardento) was goed voor een 7e plaats.

Opnieuw wist natuurtalent Sanne Thijssen zich te klasseren met haar BWP-gefokte ruin It's me (v. Cicero Z), ze hadden en tijd van 49.05 seconden en deze was goed voor een 13e plaats.

Later deze namiddag vindt de Grand Prix plaats met nog een aantal grote namen zoals Sanne Thijssen, Doron Kuipers, Aniek Poels, Robert Vos, Marc Houtzager etc.