Nederland knap tweede in koers naar Nations Cup finale

Om 14 uur zijn ze deze middag in Barcelona gestart met het eerste onderdeel van de finale van de Nations Cup. Er verschenen 18 landen aan de start. Enkel de 8 beste landen uit de wereld gaan door naar de grote finale van zondag. En ja, de Belgische equipe zit bij de beste 8 landen!

Jos Verlooy (Domino) was de enigste Belg die foutloos wist te blijven.

Francois Mathy Jr. verscheen als eerste Belg in de ring. Hij eindigde zijn rit met Polinska des Isles met 4 strafpunten.
Pieter Devos en Candy, de winnaars van de Grote Prijs in Calgary kregen ook 4 strafpunten.
Nicola Philippaerts (Cortez) kreeg 8 strafpunten en hun resultaat werd geschrapt. België eindigde met 8 strafpunten op de 3e plaats.

De overwinning was voor Brazilië dat op 1 strafpunt eindigde. De foutloze omlopen kwamen daar van Rodgrio Pessoa met een sterke Citizenguard Cadjanine Z en Alvaro de Miranda met Ad Rahmannshof's Bogeno. Ashfard Farm rider Marlon Zanotelli kreeg met Clouwni 1 strafpunt voor tijd. De Nederlandse equipe volgt met 5 strafpunten op de 2e plaats. Daar wisten Jur Vrieling (Vdl Bubalu) en Maikel Van Der Vleuten (Vdl Groep Verdi) foutloos te blijven.

Andere landen die doorgaan en op dit moment bij de beste 8 van de wereld horen zijn Ierland, Frankrijk, Engeland, Cananda en Oekranië.

Klik hier voor de volledige uitslag.