Nederland grijpt het zilver tijdens Sopot's Nations Cup wedstrijd

Nederland grijpt het zilver tijdens Sopot's Nations Cup wedstrijd
Het bleek een enorm spannende Nations Cup strijd op Poolse bodem in Sopot.  Nederland sprong een teleurstellende eerste omloop met 11 punten op het scorebord, maar wist zich tijdens de tweede omloop te herstellen. Het werd uiteindelijk een strijd tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. Beide teams gingen de barrage in met 13 punten op de teller.

Het Nederlandse team zag Aniek Poels als sterkhouder van het team met de 12-jarige KWPN'er Athene (v. Berlin). De Nederlandse kreeg in elke omloop één tijdsfout. Toch was het Sanne Thijssen die met Con Quidam RB (v. Quinar) de barrage reed tegen Laura Kraut. Thijssen sprong één balk uit de lepel in 38,03 seconden en gaf zo de winst uit handen aan het Amerikaanse team.

Laura Kraut snelde naar de overwinning met Deauville s (v. Diamant de Semilly) in 36,29 seconden. Eveneens met één springfout op de teller.

Het Nederlandse team werd verder bijgestaan door Vincent Voorn met de 9-jarige Dante (v. Padinus) en Doron Kuipers in het zadel van Charley (v. Calido I).

De Amerikanen rekenden verder op Lauren Hough (Waterford), Paris Sellon (Cassandra) en Chloe Reid (Codarco). De derde plaats werd ingenomen door het Portugese team (18 punten).

 

 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG