Nayel Nassar wint wereldbeker Thermal

Nayel Nassar wint wereldbeker Thermal
De 100.000 US Dollar gedoteerde wereldbeker wedstrijd in Thermal bleek een moeilijke opgave. Een totaal van zes combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van het 1.60m parcours.

Net niet in de prijzen was de Canadese Ali Ramsy in het zadel van de 11-jarige BWP-merrie, Hermelien vd Hooghoeve (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Met één tijdsfout haalde ze nipt niet de tweede ronde.

Als eerste aan de start in de barrage was Nicole Shaninian -Simpson in het zadel van de 10-jarige Quinar-dochter, Akuna Mattata. Het duo zette de druk op de ketel met een foutloze omloop in 42,34 seconden. Uiteindelijk noteerde Nayel Nassar de snelste chrono. Samen met zijn vertrouwde Lordan (v. Lordanos) klokte hij foutloos af in 39,02 seconden.

Elizabeth Madden (Beezie Madden) haalde eerder al de spotlights, ditmaal stelde de Amerikaanse zich tevreden met de tweede plaats. Samen met de 12-jarige Quintero-zoon, Breitling LS kruiste ze de finish in 40,56 seconden. Mandy Porter vervolledigde het podium met Milano (v. Orlando).

Het duo werd opgevolgd door Richard Spooner met Quirado RC (v. Quinar) op vier en Nicola Shaninian-Simpson op vijf.
Klik hier voor de resultaten