Nations Cup Leuven is er klaar voor

Nations Cup Leuven is er klaar voor
Aankomende donderdag, 2 april, verwelkomt de ruiterschool in Oud-Heverlee in België 150 ruiters van 14 verschillende landen. De eerste Landenwedstrijd voor studentenruiters van dit jaar gaat er van start. Ruiters van verschillende landen waarvan België, Ierland, Groot-Brittannië, Polen, Zweden, Duitsland, Zwitzerland, Spanje, Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Noorwegen, Frankrijk en Nederland het tegen elkaar zullen opnemen. Voor elk land zullen er 3 ruiters aan de start verschijnen. Voor Nederland zijn dit; Martenique Groen, Annelous Groenwold en Jorien Walraven.

De ruiters zullen deelnemen op uitgeleende paarden en het niveau ligt hoog. De wedstrijden bestaan uit zowel dressuur als springen. Vrijdag en zaterdag-avond staat een volledig feest programma op de agenda. Deze wedstrijd is voor de internationale studenten de eerste om de nodige punten te verzamelen voor de AIEC Presidents Cup. Enkel de zes beste landen zullen eind dit jaar in de Gold League tijdens de World Finals mogen deelnemen.

Extra speciaal maakt dat België deze maal ook de plaats is waar het nieuwe internationaal bestuur zal verkozen worden. Na 5 jaar dienst als internationaal voorzitter stapt Belg, Bram Van Hulle op. Gerucht is dat de Ier Gary Flynn, de scepter zal overnemen. In totaal worden er 3 posities ingevuld.