Nasser Al Ghazali zet toppaard Delloren op pensioen

Nasser Al Ghazali zet toppaard Delloren op pensioen
Via zijn Facebook maakt de ruiter uit Qatar Nasser Alghazali bekend dat hij zijn toppaard Delloren op pensioen zal zetten. De Hannoveraner merrie is een nakomeling van Drosselklang II uit een A Lady moeder.

De ruiter verklaart via zijn Facebook dat ze met haar zeventien jaar haar pensioen verdiend. "Maar liefst vier jaar lang heb ik geweldige jaren met je mogen meemaken. Maar nu is het tijd voor jou om te genieten van je oude dag in de wei. Voor mij was je het beste paard dat ik ooit gereden heb!", aldus Nasser.

Met Delloren wist de ruiter de laatste jaren goed te presteren tot aan het vijfsterren niveau tot op een hoogte van 1.60m. Hun laatste wedstrijd was in maart van dit jaar op de Grand Prix van Doha waar ze het tot een elfde plaats wisten te schoppen. Twee dagen eerder was er in de 1.45m nog een derde plaats voor het tweetal. In Al Rayyan wisten ze in december vorig jaar nog naar de overwinning te rijden in een viersterren twee-fasen rubriek, twee dagen later behaalden ze ook nog eens een tweede plaats.

In 2015 reed de combinatie mee aan de Wereldbekerwedstrijd van Sharjah waar ze een achtste plaats behaalden. Naast de terreinen in Qatar was de combinatie in de afgelopen twee jaar onder andere aan het werk in Valkenswaard, Kronenberg, Lier en Valencia.