Na de JumpingClash Challenge en Global Champions League is er nu de Master Riders Cup; een 'battle' tussen Amerika en Europa

Na de JumpingClash Challenge en Global Champions League is er nu de Master Riders Cup; een 'battle' tussen Amerika en Europa
Gisteravond stelde EEM World tijdens zijn eigen Longines Masters in Parijs een nieuw wedstrijd concept voor. In 2017 lanceert EEM World een Amerikaans-Europees duel, the Master Riders Cup, een initiatief samen met het Europees Hippische Federatie.

De Masters Riders Cup is gebaseerd op de meest prestigieuze wedstrijd voor de golfspelers, de in 1927 opgerichte Ryder Cup. Hierin nemen de beste golfspelers uit Europa het op tegen die uit de Verenigde Staten. Christophe Ameeuw is de initiatiefnemer van deze nieuwe wedstrijd 'format'. Na de JumpingClash Challenge, the Longines Global Champions League wil Ameeuw zo zijn antwoord geven op de evolutie van de paardensport. “Als innovator van de sport, is EEM er trots op om samen met de EEF deze unieke, spannende wedstrijdvorm te introduceren op beide continenten.”

Het concept zal afwisselend in de VSA en in Europa georganiseerd worden. De Eerste wedstrijd gaat van start in Parijs, vijf combinaties van beide continenten zullen het tegen elkaar op nemen. Voor de debuut serie zijn het Robert Ridland en Philippe Guerdat  die de teams samenstellen. Respectievelijk de bondscoachen van Amerika en Frankrijk.

De wedstrijd wordt in twee etappes verreden. In de eerste fase zijn er vijf duels tussen de ruiters, elke winnaar krijgt punten voor zijn team. Afhankelijk van de resultaten van de eerste fase, kan de winnende coach aangeven wie het gaat opnemen tegen een combinatie van de tegenpartij. Het zijn de teamcaptains die de startvolgorde van de tweede fase beslissen, paardenwissels zijn eveneens toegestaan.

Na Parijs in december 2017 gaat de Masters Riders Cup naar de Longines Masters in Los Angeles in 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=uYSvzfFE-io