Mooie prijsplaats voor Harrie Smolders, overwinning naar Pieter Devos in wereldbekerproef Bordeaux

Mooie prijsplaats voor Harrie Smolders, overwinning naar Pieter Devos in wereldbekerproef Bordeaux
De Belg Pieter Devos heeft zonet de Longines FEI World Cup Jumping Leg in Bordeaux gewonnen met zijn veertienjarige ruin Espoir (Surcouf de Revel). Devos ging in de barrage van start tegen negen concurrenten, maar zijn ultrasnelle tijd van 36,53 seconden werd niet geklopt. De Duitser Marcus Ehning kwam met zijn Cornado NRW (Cornet Obolensky) nog het dichtst in de buurt in 38,09 seconden. Manuel Fernandez Saro en Cannavaro 9 (Cornet Obolensky) wisten in 38,4 seconden de derde plaats voor Spanje te veroveren.

De Zwitser Paul Estermann had zijn toppaard Lord Pepsi van stal gehaald voor deze proef. Deze twaalfjarige Lord Pezi-zoon leverde hem een vierde plaats op in 39,47 seconden, de laatste foutloze plaats in deze top tien. Carlos Enrique Lopez Lizarazo had met KWPN-ruin Admara 2 (Padinus) een snelle 37,79 seconden, maar in barrage mikten ze een balk tegen de grond.

Onze snelle landgenoot Harrie Smolders reed Zinius (Nabab de Reve) naar een mooie twaalfde plaats met vier strafpunten in de basisomloop.

Klik hier voor het volledige resultaat.