Molony en Slieveanorra naar de winst in Wellington

Molony en Slieveanorra naar de winst in Wellington
De 15-jarige Voltaire-ruin, Slieveanorra liet zich zonder meer opmerken tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida. In de 1.45m hoofdrubriek op vrijdag haalde de Ierse ruin de overwinning voor Richie Moloney. De combinatie stopte de klok in 64,81 seconden zonder het hout aan te raken.

De Canadese parcoursbouwer Michel Vaillancourt had 66 combinaties aan de start waarvan slechts 21 aan de start kwamen in de barrage.

De Amerikaanse Laura Chapot en Quointreau un Prince (v. Diamant de Semilly) volgde op de tweede plaats. Chapot klokte foutloos af in 65,04 seconden. Julie Welles strandde op de derde plaats met onder het zadel Ryanair de Riverland (v. Quick Star).

De top vijf werd afgewerkt door Shane Sweetnam met Bucke Up en de in België-wonende, Abdel Saïd met Harrie Theeuwes' fokproduct Imke 111 (v. Der Senaat 111).

In de 1.40m speedproef was de overwinning weggelegd voor Georgina Bloomberg met South Street. De combinatie nam een ruime voorsprong van net geen 6 seconden in een finish van 57,607 seconden. Haley Schaufeld en Marschmello volgden op de tweede plaats terwijl Joe Davison en Gatsby het podium vervolledigden. Tom Dhaeyere's voormalige rit, Indra van de Oude Heihoef (v. Casantos) finishte foutloos in 66,75 seconden. Uiteindelijk goed voor de zevende plaats.

Ook in de internationale FEI 1.40m proef sprong een Belgisch fokproduct zich in de prijzen. Recent nog onder het zadel van Equteam-ruiter, Damien Haelterman, sprong Jarcobond Van den Oude Eik  (v. Vagabond de la Pomme) naar een vijfde plaats met Christine McCrea.

De overwinning was er voor Santiago Lambre in het zadel vna Dingeman. De combinatie kruiste de eindmeet foutloos in 62,73 seconden. Winn Alden en Stealing Home volgden op de tweede plaats. Peter Leone (Capito Z) en Beat Mandli (Dibatsja) volgden op de derde en vierde stek.