Michel Hendrix voert Oranje podium aan in Asten

Michel Hendrix voert Oranje podium aan in Asten
Michael Hendrix liet zich vanmiddag gelden in een strijd tegen twee van zijn landgenoten. In de Wijaaars Grondwerken Prijs over 1.35m klasseerden zich drie Nederlanders voor de barrage. Daar was het Hendrix die nipt Rens van Spreuwenberg voor bleef. Tom Martens was sneller als de twee heren voor hem, maar moest het met een derde plaats stellen nadat  er een balk viel.

Samen met zijn KWPN schimmel Fair Field (v. Zirocco Blue) kwam Hendrix in 36.84 seconden over de finish om de eerste plaats op te eisen. Spreuwenberg gaf zich met zijn schimmel Zodiac echter niet zomaar gewonnen en ging ook vlot door het parcours. Bij de finish aangekomen stond de klok op 36.89 seconden, waardoor het duo met een kleine achterstand tweede werd. Martens  leek de kaarten in de handen te hebben om de overwinning over te nemen met Calssi Edition 3 (v. Cancara). Met een rit van 36.72 seconden zat de tijd in ieder geval goed. Maar een balk die viel gooide roet in het eten,  waardoor er niet meer in zat als een derde plaats.

Stefanie van den Brink miste de barrage op een haartje na. Samen met haar merrie Chaccofina (v. Chacco-Blue) kwam de amazone in het basis parcours iets te kort en liet zich één strafpunt voor tijd aanrekenen. Malin Parmler deed het nog wat rustiger aan. Ook haar BWP merrie Hockney (v. Contact Me) bleef van het hout, maar ze mocht niet starten in de barrage doordat ze drie strafpunten voor tijd verzamelde.

Kijk hier voor alle resultaten.