MET: Top tien klassering voor Sebastien Kapel bij de zesjarigen

MET: Top tien klassering voor Sebastien Kapel bij de zesjarigen
In het Spaanse Oliva werden op de MET tour vandaag de jonge paarden rubriek afgewerkt. Voor Nederland zagen we Sebastien Kapel aan het werk.

Op de 1.35m bij de zevenjarigen reed de Fransman Jean Charles Bernast met de Cicero Z nakomeling Et Moi du Pont Letot in 35.87 seconden door de finish reed. De Belg Lieven Devos en zijn BWP-er Kusama (v. Diamant de Semilly) reden naar een mooie tweede plaats in 36.03 seconden in deze twee-fasen wedstrijd. Hij bleef hiermee voor op zijn landgenoot en Equnews ruiter Jean-Christophe de Grande die naar de derde plaats reed met zijn KWPN-er Flyminco (v. Vagebond de la Pomme. Zij kwamen over de finish in 37.20 seconden. De Grande eindigde met zijn andere BWP-er Kimono vd Bisschop (v. Ogano Site) ook nog op de zesde plaats.

Bij de zesjarigen eindigde onze eigen landgenoot Sebastien Kapel op een tiende plaats met zijn KWPN-er Vanda Moet (v. Bernini). De winst bleef hier in handen van de Italiaan Matteo Checchi die met Pistol Pete 111 Z (v. Plot Blue) naar een tijd reed van 40.60 seconden. Ook bezette hij de tweede plaats met de Singulaer nakomeling Sing de Marchesana in 41.87 seconden.

De Italiaan hield ook de touwtjes in handen vanmorgen bij de vijfjarigen. Hier begon hij de dag met een eerste plaats met zijn Desdemona Di Montefiridolfi (v. Toulon) in 34.00 seconden, terwijl hij de Balou du Rouet dochter Bella Brown naar de tweede plaats reed in 35.65 seconden. De derde plaats ging naar de Ier David Simpson en zijn Meadly in 35.83 seconden.

Klik hier voor alle resultaten