Meike Zwartjens en Skye Morssinkhof presteren in de Achterhoek

Meike Zwartjens en Skye Morssinkhof presteren in de Achterhoek
Vanmiddag werd er in Lichtenvoorde voor de Children een 1.10m rubriek verreden. In deze twee-fasen rubriek was er een mooie tweede plaats voor Meike Zwartjens die hier met haar KWPN-er Ultradam (v. Guidam) in 27.18 seconden dubbel foutloos rond wist te komen.

Zij moest enkel de Britse Jodie Burchmore Eames voor laten gaan. Jodie won de rubriek namelijk met haar Casti Aneira (v. Lupicor) in een tijd van 25.34 seconden. De derde plaats ging naar Sanne ter Haar die hier met haar Lucas (v. Lincoln) naar een nette derde plaats reed in 27.76 seconden. Ook de vierde plaats bleef in Nederlandse handen. Ilse Tolboom reed haar Everton in 28.07 seconden door de finish.

Ook bij de Junioren in het 1.30m werd er hard gestreden voor de eerste prijs. Het was uiteindelijk de Duitse amazone Justine Tebbel die hier het beruchte familie Tebbel talent laat zien.  Net als haar vader (Rene Tebbel) weet ze het hoofd koel te houden in deze 11 koppige barrage en rijdt ze samen met haar Light Star 4 (v. Light On) naar een mooie overwinning in 31.96 seconden.

Hiermee bleef ze voor op de Britse Jodie Hall Mcateer die hier met Coquin de Coquerie Z (v. Consul Dl Vie Z) naar de tweede plaats reed in 32.16 seconden. Zij werd gevolgd door de Noorse Mathilde Kristine Kalland die hier met haar Estolga (v. Toulon) naar de derde plaats reed in 32.55 seconden.

Voor Skye Morssinkhof was er een vierde plaats samen met haar Ukato nakomeling El Vigo. Zij kwamen foutloos door de barrage met een tijd van 33.40 seconden.