Mclain Ward en Aaron Vale springen over 2.13m in Puissance Washington

Mclain Ward en Aaron Vale springen over 2.13m in Puissance Washington
Gisterenavond waren er op de Washington International Horse Sow twee vierster proeven gepland. Als hoogtepunt was er de Puissance. Eerder op de avond was er ook de Speed Final, een speedproef over 1.50m.

In de Puissance was er een ex aequo overwinning. Twee combinaties wisten er namelijk over een muur van 2.13m te springen. Mclain Ward deed dit met de Zangersheide ruin ZZ Top vh Schaarbroek Z (v. Zandor Z). Ook zijn landgenoot Aaron Vale wist deze prestatie te herhalen en dit met de For Pleasure nakomeling Finou. Zij waren de enigste twee combinaties die in de laatste ronde wisten te raken. Lauren Tisbo kon er niet in slagen om de muur in ronde vier te springen met Mr. Visto (v. Levisto) en eindigde zo op de derde plaats.

In de speedproef ging de winst naar de Britse amazone Amanda Derbyshire. Met de achtjarige Luibanta BH (v. Luidam) was ze de enigste van de top vijf die foutloos wist te blijven en dat zorgde voor haar overwinning met een tijd van 54.72 seconden. Mclain Ward was veel sneller met de twaalfjarige merrie Malou (v. Maloubet de Pleville), maar zij kregen een fout en dat is hoe zij aan hun totale tijd van 54.87 seconden kwamen. Hiermee eindigen ze op een tweede plaats. Jessica Springsteen vervolledigde de top drie met de Kashmir van Schuttershof nakomeling Davendy S. Zij behaalden een totale tijd van 55.19 seconden. Ook zij lieten één balk uit de lepels rollen.

Verder in de top vijf zagen we Shane Sweetnam met Main Road (v. Heartbeat) en David Will met Calista (v. Cornet Obolensky). Zij eindigden met een totaal van 55.23 seconden en 55.42 seconden.

Klik hier voor de resultaten.