Maureen Bonder succesvol op de tweesterren wedstrijd in Lier

Maureen Bonder succesvol op de tweesterren wedstrijd in Lier
In het Azelhof werd na de rubrieken voor jonge paarden verder gegaan met de eerste proeven van de CSI2*. De eerste proef was zo de 'Prijs Equnews'. Het was een 1.30m proef tegen de klok.

De overwinning ging net als bij de zesjarige paarden naar Joris Vergauwen. Met de twaalfjarige Foxy Lady (v. Burggraaf) kwam hij zonder fouten te maken door de finish in een tijd van 55.24 seconden. Hij bleef zo zelfs voor de Italiaanse snelheidsduivel Emanuele Gaudiano. Gaudiano, die net terug is uit Hong Kong, was met de bruine merrie Inca's Big Think (v. Beaulieu's Think Big) ruim twee seconden trager in 57.92 seconden. Michael Korompis werd nog derde met Cetric Van Beek (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 61.37 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Yann Valentin-Haller met Thunder Van 'T Goor Z (v. Toulon) en Maarten Driessen met Zamora Z (v. Zandor). Zij finishten in respectievelijk 61.47 seconden en 66.42 seconden.

Er werd ook nog een tweede 1.30m proef gereden door het hoge aantal deelnemers in het Azelhof. In deze proef was Kirsten Rombouts de sterkste. Met de tienjarige merrie Cerona Van Beek (v. Tangelo van de Zuuthoeve) kwam zij foutloos door de finish in 55.95 seconden. Ook hier was er bijna een verschil van twee seconden met de nummer twee. De Franse amazone Caroline Klein reed met de bruine merrie Omonia du Biolay (v. Cardero*Champs Elysee) zonder fouten door de finish na 57.11 seconden. Maureen Bonder maakte het podium compleet met de Contendro I-nakomeling Con Coleur. Zij noteerden een nulrit in 57.54 seconden.