Martin Fuchs naar winst voor thuispubliek in Speed Derby Genève

Martin Fuchs naar winst voor thuispubliek in Speed Derby Genève
Op de 57ste editie van CHI Genève werd de voorlaatste avond afgesloten met de 'Prix Starling Hotel Geneva'. Dit is de jaarlijkse speed derby die na de Rolex Top Ten Final gereden wordt. We zagen vooral heel wat Zwitserse ruiters aan de start verschijnen, maar ook enkele Buitenlandse ruiters waagden hun kans in deze indoor derby.

Lange tijd leek de Fransman Benoit Cernin de winnaar te zijn, maar dat was buiten Martin Fuchs gerekend. De Zwitserse ruiter reed met de nog maar achtjarige Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof) voor thuispubliek naar de overwinning. Fuchs en de SBS-merrie mochten als voorlaatste binnen en zetten een foutloze rit neer in 62.32 seconden.

Hij verwees zo Benoit Cernin en Vackanda de Lojou (v. Apache d'adriers) naar de tweede plaats. De Franse ruiter en de eveneens achtjarige merrie bleven foutloos in 63.88 seconden. De enigste die nog sneller was dan Martin Fuchs was de Duitser Michael Jung. Hij kwam met Fischerdaily Impressed (v. Cartani) door de finish na 60.10 seconden, maar kreeg onderweg vier seconden extra aangerekend nadat een balk uit de lepels viel. Zij eindigden zo op een totale tijd van 64.10 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Mark Mcauley met Vivaldi du Theil (v. Quaprice Boimargot Quincy) en Alain Jufer met Samira 368 (v. Baloubino B). Zij finishten in respectievelijk 66.03 seconden en 68.04 seconden.

Na de proef gaf Martin Fuchs een korte reactie over de proef en over zijn nog relatief nieuwe aanwinst, Dubai du Bois Pinchet: "Ik had het voordeel dat ik als voorlaatste binnen mocht en ik heb een zeer snel paard. Ik wist dus dat als ik mij aan het plan hield en alles goed ging ik kans maakte om aan de leiding te gaan of om zelfs te winnen. Alles ging zoals ik wou en ik won dan ook."

Over zijn overwinning wist hij verder nog te zeggen: "Het is leuk om hier te winnen, het is een fantastisch publiek, er is een goede sfeer en het is altijd leuk om in Genève te kunnen winnen."

"Ik heb Dubai nu net iets meer dan een half jaar. In het begin ging het iets moeilijker, maar ik heb haar nu een paar maand echt goed aan het werk en we beginnen wel wat te winnen. We wonnen zo enkele weken geleden de tweester GP in Samorin. Ze is een heel speciaal paard met veel bloed. Ik denk dat ze in de toekomst zeker nog veel kan betekenen voor mij." Wist de Zwitserse ruiter ons nog te vertellen.

Klik hier voor de volledige resultaten.