Marjolein Jonkers voor de tweede keer naar winst

Marjolein Jonkers voor de tweede keer naar winst
Tijdens de 3e selectiewedstrijd in Luttenberg deed Marjolein Jonkers goede zaken in de rubriek voor 6- en 7-jarige springpaarden. Net als in Denekamp wist ze deze rubriek met Gindira Blue op haar naam te schrijven. Met twee overwinningen op zak staat ze reeds met één been in de finale.

De 4-jarigen rubriek die werd beoordeeld door Tonny Haselbekke en Jack Broek kende een spannende ontknoping. Zoi Snels trok uiteindelijk aan het langste eind. Met de bij Zangersheide gekeurde Infallible Touch Numo kreeg hij een 7,8 voor techniek en vermogen en de 8 voor de gaan tussen de hindernissen. Dit leverde een totaalscore van 23,6 op, wat goed was voor de winst. De tweede plaats ging naar Sven Rose, die in Denekamp deze rubriek nog op zijn naam wist te schrijven. De KWPN-hengst It’s Possible SRK kreeg deze keer een 7,8 en een 7,9 wat goed was voor een totaalscore van 23,5. Alexander Chitty verdiende met de grote schimmel It’s Hammy een totaalscore van 23,4 (7,8/7,8).

Bij de 5-jarigen eindigde rubriek met een zeer spannende barrage, die met een zeer scherpe en uitgekiende rit overtuigend gewonnen werd door Julian de Boer met Hertog van de Kouberg, die net als het paard van Alexander Chitty afstamt van Den Ham Blue. Tweede werd Josta van Straaten met Hazelhorst-s I, gevolgd door Mirande Spronk-Rienties met Heavy.

Uitslag 4-jarigen:

1. Zoï Snels met Infallible Touched Numo (Untouched x Cardento), fokker J.F.M. Van Nuenen uit Biest Houtakker, 23,6
2. Sven Roze met It's Possible SRK (Berlin x Quidam de Revel), fokker J. Hiemstra en L. Hiemstra-Bleyie uit Drijber, 23,5
3. Alexander Chitty met It's Hammy (Den Ham Blue x Tolan R), fokker Stal Roelofs uit Den Ham, 23,4

Uitslag 5-jarigen:
1. Julian De Boer met Hertog van de Kouberg (Den Ham Blue x Belisar), fokker A. van den Berg uit Dalfsen, 0/0/38,01
2. Josta Van Straaten met Hazelhorst-s I (Cardento x Triomphe de Muze), fokker Fam. van Straaten uit Den Ham, 0/0/41,31
3. Miranda Spronk–Rienties met Heavy (Eldorado van de Zeshoek x Numero Uno), fokker J.G. Felix uit IJsselmuiden, 0/0/42,23

Uitslag 6- en 7-jarigen:
1. Marjolein Jonkers met Gindira Blue (Zirocco Blue x Indoctro), fokker W. Vlot uit Nieuwleusen, 0/0/31,08
2. Jurgen Stenfert met Gijsbrand (Arthos R x Hamilton), fokker  H. Kleinjan uit Hoge Hexel, 0/0/31,89
3. Henri Stegeman met Grand Canyon VL (Querly-Elvis x Cantos), fokker B.van Leur uit Dedemsvaart, 0/0/36,39

De volledige uitslag kunt u terugvinden op www.jongepaardencompetitie.nl of www.startlijsten.nl

U bent van harte welkom op de volgende selectiewedstrijd van de GMB competitie in Bathmen op zaterdag 2 december. De toegang is gratis.