Marc Houtzager toont stalen zenuwen in bloedstollende NK ontknoping

Marc Houtzager toont stalen zenuwen in bloedstollende NK ontknoping
Marc Houtzager is de nieuwe Nederlands kampioen! Het was een thriller van een finale vandaag om het Nederlands Kampioenschap in Mierlo. Alles gebeurde en favorieten vielen maar klommen zich ook op tot een podium plaats. Houtzager hield de leiding vast, Michel Hendrix klom met Baileys vanaf de vierde plaats naar het zilver. En Lisa Nooren, die gisteren nog het goud uit handen gaf bij de Young Riders, sprong nu van de 15e plaats naar het brons.

Één tijdfout, dat is wat Houtzager en Sterrefhof's Calimero nog wisten toe te geven op de concurrentie vandaag. En daarmee liet de top ruiter wederom een knap staaltje rijden zien in de alles beslissende omloop. Nooren had de druk al flink opgevoerd door als enige foutloos te blijven met VDL Groep Sabech D'Ha (v. Qredo de Paulstra). Daarmee is de amazone de enige die vandaag geen enkele strafpunt wist toe te voegen aan haar score. Een prestatie die de dag winnares de bronzen medaille in het kampioenschap oplevert.

Hendrix maakte met een sterk springende Baileys (v. Indocto) ook een fout, maar wist de de voorsprong op Nooren te behouden. Daarmee stond de Limburger aanvankelijk op bronzen positie. Maar regerend kampioen Frank Schuttert wist dit jaar niet uiterst koel te blijven en zag een podium plaats in de laatste lijn verdwijnen. Na een fout in de dubbel kreeg de pupil van Jos Lansink ook nog een stop op de laatste stijlsprong en zakten ze van de tweede positie naar de negende plaats.

Ook Remco Been wist het met VDL Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker) niet af te maken in de laatste rit en verliet het parcours met acht strafpunten en een uiteindelijke vijfde plaats.

Houtzager wist het wel tot een goed einde te brengen. Met stalen zenuwen stuurde hij de Quidam De Revel-zoon perfect rond en kreeg slechts één tijdfout, genoeg om zich een jaar lang Kampioen van Nederland te noemen.

Kijk hier voor alle resultaten.