Marc Houtzager: "Super mooi om te winnen"

Marc Houtzager: "Super mooi om te winnen"
Houtzager zorgde vandaag voor sensatie op de Jumping Amsterdam. De Nederlandse springruiter hield de eer in eigen land. Na afloop lief hij weten; “Super mooi om te winnen. Zeker omdat Stoeterij Sterrehof mede sponsor is van de Grote Prijs”

“Ik wist niet of ik op schema lag om te winnen, toen ik aan mijn barrage bezig was”, kijkt Houtzager terug op zijn overwinning. “Tussen hindernissen 1 en 2 maakte ik een galopsprong minder dan Michel en verder kon ik overal mooi door rijden. Super mooi dat ik als laatste starter win en zeker omdat mijn sponsor Stoeterij Sterrehof hier ook mede-sponsor is van de Grote Prijs is. Jumping Amsterdam is een fantastisch parcours. Het publiek leeft geweldig mee. Ik maak het niet vaak mee dat het in de prijsuitreiking blijft zitten en de ruiters zo waardeert.”

“Ik heb zeker geprobeerd om hier te winnen”, vertelt Hendrix, die als tweede in de barrage startte. “Ik kreeg niet helemaal de goede afstand naar de eerste hindernis en moest daarna ene galopsprong meer maken. Het was een technisch moeilijke Grote Prijs en mooi dat er vijf Nederlanders in de barrage zaten.”