Manon Hees en Rodrigo Morgado laten sterk deelnemersveld achter zich in de Peelbergen

Manon Hees en Rodrigo Morgado laten sterk deelnemersveld achter zich in de Peelbergen
Op zaterdag werd de kroonde de klasse ZZ, gebouwd op een hoogte van 1.35m, zijn winnaar in het hippische centrum de Peelbergen. Manon Hees sprong er naar de winst op de rug van Cocanusa (v. Numero Uno). Het duo kruiste de eindmeet foutloos in 25,66 seconden, een fractie sneller als John Steeghs en Herman (v. Wandor vd Mispelaere). De combinatie stopte de klok in 25,89 seconden. Zweedse Erika Lickhammer en de Vigo d'Arsouilles-nakomeling, Bonaire volgden op de derde plaats na een nulronde in 27,09 seconden.

Op de rug van Jazou (v. Diktator vd Boslandhoeve), bezette de Zweedse ook nog eens de vijfde stek. De vierde plaats werd ingenomen door Marc Beckers op de rug van Eligius (v. Ustinov).  In totaal verschenen 26 combinaties aan de barragerit van deze proef.

Op zondag was het Rodrigo Morgado en Donchalant (v. Larino) die met de eer ging lopen in de 1.35m gebouwde omloop. Het duo was bijna twee seconden sneller als Sandra Klaessen (Donna Kitona L, v. Landino). Morgado klokte af in 24,96 seconden terwijl Klaessen er 26,71 seconden voor nodig had. Kim Verdellen en Corina (v. Upgrade) volgden op de derde plaats.

De top vijf werd vervolledigd door Niels Bulthuis (Blue Silver, v. Balou du Rouet) en Rens Spreuwenberg (El Vita, v. Zirocco Blue VDL) op een vierde en vijfde plaats.

Vrijdag avond kleurde de winst Belgisch in de hoofdproef. Sea Coast Diamant Z (v. Diamant de Semilly) sprong er naar de winst onder het zadel van Cedric Poets. Het duo kruiste de finish in 23,21 seconden. Felix Malmberg (Amsonia, v. Springtime) en Siebe Kramer (Hickstead van Overis, v. Darco) volgden op een tweede en derde plaats. 48 duo's reden er over twee omlopen in de 1.35m. Niek Groenewoud en Aerosmith (v. Jupilot) strandde er net buiten het podium. Lonneke Mulder (Con Calato, v. Claudio's Son) werkte de top vijf af.

1.30m

  1. Rodrigo Almeida - Umea

  2. James Paterson - Corneel

  3. Manon Hees - Faithful


a. Annette Wolf - Ewoud J
b. Teun vestjesn - Babblou
c. Aniek Diks - Huros Winston - Jumper R

1.25m

  1. Cedric Poets - Sea Coast Diamant Z

  2. Wiljan Laarakkers - Euphoria

  3. Peter Peeters - Eratio


1.20m

  1. Dave Maarse - Gail's Evergreen

  2. James Paterson - Floris

  3. Lisa Bongers - Arselina


a. Niels Bulthuis - Fortuna
b. Annette Wolf - Falbert SB
c. Koen van Dijk - Amanda

1.15m

  1. Wiljan Laarakkers - D'Accord T

  2. Nie Groenewoud - Giulietta

  3. Peter Peeters - Eratio


1.10m

  1. Jamie Schroembges - Vasco IV

  2. Sjoerd Frankevyle - Esma

  3. Michiel de Ruyter


a. Marion Janssen - Elen III
b. Mireille Couperus - Esprie
c. Joanna Johansson