Manon Hees blijft scoren, Britse winst in de prijs Equnews op de Peelbergen

Manon Hees blijft scoren, Britse winst in de prijs Equnews op de Peelbergen
Het was een drukke ochtend op het hippisch centrum de Peelbergen in Kronenberg.  In de Prijs Equnews, geplaatst op 1.35m hoogte snelde Louise Saywell naar de overwinning met de Zangersheide-ruin, Sharp Image (v. Calvados Z). Het duo klokte foutloos af in 53,73 seconden en bleef zo voor op Jeremy Sweetnam met de Belgische Jolien Van Dorperheide (v. Winningmood van de Arenberg).

De Ierse springruiter werd opgevolgd door Stephanie Hennequin en Raphael Urano's SF-ruin, Quouros de Hyame (v. Jeff d'Or SF).

Maaike Ten Berg-Bijlsma leverde het beste Nederlandse resultaat. Samen met de KWPN-ruin, Fresco Blue (v. VDL Zirocco Blue) klokte Maaike foutloos af in 56,55 seconden , goed voor de achtste plaats.

Manon Hees aan zet in de 1.30m rubriek

Gisteren won Manon Hees reeds een rubriek. Deze ochtend voegde ze een overwinning toe aan haar palmares. Hees en de 11-jarige Numero Uno-dochter, Bruminka haalden de overwinning na een foutloze omloop in 25,38 seconden. Het podium van de éénster 1.30m rubriek werd afgewerkt door Werner Heye met All America (v. All Pleasur) op twee en Ricardo Valadas Coelho (Tall Boy Mnm, v. Querlybet Hero).

Ook Albert Zoer liet van zich horen in deze éénster proef. Op de rug van de zevenjarige Clearway-zoon, Formidable galoppeerde Zoer naar de zevende plaats.

Axel Vandoorne naar de winst

De andere 1.30m proef, waar 50 deelnemers aan de start kwamen kleurde dan weer Belgisch. De jeugdige Axel Vandoorne loodste zijn Divine Louise (v. Clinton I) naar de overwinning in 26,39 seconden. Het duo nam zo ruim één seconde voorsprong op Hans-Jörn Ottens (Budapest 5, v. Balou du Rouet).

Klik hier voor de resultaten