Maikel van der Vleuten schrijft de GP van Bonheiden op naam

Maikel van der Vleuten schrijft de GP van Bonheiden op naam
Terwijl vele Nederlandse topruiters de prijzen wegpakken op internationale Spring Tours in het verre zuiden zoekt Maikel van der Vleuten het wat dichter bij. Hij schreef zojuist de Grote Prijs op het CSI2* van Bonheiden op naam.

In de afsluitende Grote Prijs van de eerste week Spring Tour in de Belgische plaats wisten zich veertien combinaties te plaatsen voor een laatste barrage. Van der Vleuten kwam daar in actie met zijn snelle VDL Groep IDI Utopia (v. Bessemeind's Quasimodo Z) en zette een rit van 35.83 seconden op het scorebord.

De Britse amazone Charlotte Platt wist ook dicht bij een overwinning te komen met de AES hengst Jenson 55 (v. Verdi). In de barrage wisten zij in 36.13 seconden naar een tweede plaats te springen.

Bianca Schoenmakers en Daylight (v. Ustinov) toonden ook dat ze nog steeds in vorm zijn. Afgelopen februari sprongen het duo nog naar de eerste plaats in de CSI2* Grote Prijs van Roosendaal. Nu kwamen de Nederlandse amazone in 36.79 seconden als derde over de eindstreep met haar KWPN ruin.

Beste Belg in Bonheiden was Gilles Dunon. Hij sprong met de BWP'er Fou de Toi van de Keihoeve (v. Toulon) naar de vierde plaats. De Kleine Grote Prijs winnaar van gister,Yves Vanderhasselt, moest het vanmiddag met een vijfde plaats stellen.