Maikel Van der Vleuten net buiten top vijf in Grote Prijs Basel

Maikel Van der Vleuten net buiten top vijf in Grote Prijs Basel
In het Zwitserse Basel werd zonet de CSI5* Longines Grote Prijs verreden. Het was een proef met twee rondes, waarin de beste zestien combinaties van de eerste ronde in de tweede ronde nog eens aan de start mochten komen. Onder deze combinaties zagen we nog enkele ruiters met vier strafpunten en één strafpunt terug. Acht duo's bleven foutloos in de eerste ronde.

De Belg Niels Bruynseels toonde nog maar eens wat hij allemaal niet kan met de BWP-merrie Gancia de Muze (v. Malito de Rêve). Dit topduo bleef over de twee rondes foutloos en noteerde een tijd van 41.19 seconden. In oktober wonnen Bruynseels en de elfjarige merrie ook al de Grote Prijs in Helsinki. Hij was een seconde sneller dan de Brit John Whitaker, die met de twaalfjarige merrie Ornellaia (v. For Pleasure) zonder fouten door de finish kwam in 42.16 seconden. Edwina Tops-Alexander kwam als eerste nuller aan de start in de barrage en deed dit meteen goed door met nul strafpunten te eindigen met Lintea Tequila (v. Campbell) in een tijd van 42.18 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (v. Landzauber) en Martin Fuchs met Clooney. Zij finishten in respectievelijk 42.56 seconden en 44.43 seconden.

Maikel Van der Vleuten viel net buiten de top vijf met de elfjarige ruin Salomon (v. Stolzenberg). Zij bleven eveneens foutloos over de twee rondes en dit in 46.21 seconden.

Klik hier voor de resultaten.