Maikel van der Vleuten moet Olivier Philippaerts voor laten gaan in Valkenswaard

Maikel van der Vleuten moet Olivier Philippaerts voor laten gaan in Valkenswaard




In de finale van de Big Tour in Valkenswaard vanmiddag op het 1.45m was er in deze tweesterren competitie Belgische winst. Zo was het Olivier Philippaerts en zijn H&M Challenge v. Begijnakker Z (v. Chellano Z) die hier in de barrage een razendsnelle tijd wisten te noteren van 34.56 seconden.

Het was Maikel van der Vleuten die hem op de hielen zat in het zadel van zijn Dana Blue (v. Mr Blue) met wie hij hier ook foutloos wist te blijven in 35.04 seconden. Hij bleef zo voor op de Mexicaan Enrique Gonzalez en zijn Zapzerap (v. Zapatero VDL) die hier in 36.23 seconden de derde plaats achter zijn naam wist te schrijven.

Met een vierde plaats voor Jerome Guery en zijn Artiste de l'Abbaye d'Aulne (v. Conquest van de Helle) in 36.42 seconden blijken de Belgen vandaag goed bij de les. Het was Bert Jan van de Pol die hier met zijn Eyad (v. Diamant de Semilly) de vijfde plaats op zijn naam wist te schrijven in 36.45 seconden.

De zesde plaats ging vervolgens naar de Stephex ruiter Lorenzo de Luca met zijn Jeunesse van't Paradijs die hier rondkwamen in 37.19 seconden. Ook Judy Ann Melchior wist zich in de top tien te rijden noteerde met Ailina 6 de achtste plaats, voor Dries Goossens die hier nog negende werd met zijn Gina. Mathijs van Asten en Sirocco vinden we terug op een elfde plaats, gevolgd door Anne-Liza Makkinga en haar Finesse van Sappenleen die hier als twaalfde eindigden.

Klik hier voor alle resultaten