Maikel Van der Vleuten: "Hij speelde echt met de hindernissen in Verona..."

Maikel Van der Vleuten: "Hij speelde echt met de hindernissen in Verona..."
Het was een dolgelukkige Maikel Van der Vleuten, gisteravond na de overwinning van de wereldbeker wedstrijd in Verona. Na afloop kon de Nederlandse springruiter zijn geluk geen te blijf.

"Verona was gewoon een super ervaring. Altijd fijn als je samen aan de start komt met enkele landgenoten. Hier bijvoorbeeld Marc Houtzager. Hij heeft me enorm veel geholpen bij de voorbereiding van de barrage," vertelt Van der Vleuten. "We hebben de verschillende lijnen wat besproken en hij gaf me uiteindelijk het idee één galoppas minder te rijden tussen hindernis één en twee."

Over Verdi kan Van der Vleuten enkel positief zijn. "Ik ben Verdi beginnen rijden als jong paard. Het heeft heel wat tijd gevraagd voor ik de knopjes op hem kreeg en voordat hij sterk genoeg was, maar op dag van vandaag is hij super snel en gewoon een droompaard om met te rijden."

"Verdi wil het gewoon steeds super goed doen. Dat merk je zodra je de ring ingaat. Hij wil ook nog elke dag leren, dat maakt van hem een toppaard."

"Wel moet je steeds voorzichtig blijven met zo'n kostbare vriend," vertelt de Nederlandse springruiter. "Enkele weken geleden in Rome voelde ik dat hij zich verveelde. Na de show in Calgary bleek het allemaal wat teveel voor hem. Daarom had ik besloten de laatste vier weken me te focussen op hem gelukkig te maken, en dat heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. In Verona speelde hij echt met de hindernissen, het resultaat volgt dan vanzelf."