Lucas Porter en Aniek Diks strijden om overwinning in Mariënheem

Op het CSI Salland wordt vandaag de laatste dag verreden met daarin winst voor de Amerikaan Lucas Porter. In deze 1.30m 1* Grand Prix was het de jonge talentvolle Amerikaan die hier met zijn Phineas (v. Lamentos) naar de winst reed met een zeer snelle barrage ronde en daarmee de prijs van €1000,- mee naar huis mag nemen. Hij kwam foutloos over de finish in een tijd van 36.29 seconden.

Hij bleef hiermee voor op Aniek Diks, die er ook al een zeer succesvol weekend op heeft zitten in Mariënheem. Diks eindigde op een fantastische tweede plaats met haar KWPN-er Winston Jumper R (v. Cantos) in een tijd van 36.44 seconden. De derde plaats ging naar Sjaak Sleiderink en zijn Esmee (v. Berlin) met een tijd van 36.86 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Lennard de Boer met zijn Ewinita op de vierde plaats, gevolgd door Robort Vos die hier met zijn Contessa vijfde werd, Vos zullen we straks in de Grand Prix finale ook van start zien gaan met Carat. Voor Esther Blekking was er nog een zesde plaats met Electric.

In de Small Tour finale vanmorgen ging de winst opnieuw naar Wiljan Laarakkers. Laarakkers zal met verschillende bekers naar huis keren na dit weekend in Salland. Vanmorgen op de 1.35m 2-ster was het weer raak voor de ruiter uit Overijssel. Samen met zijn Nereno Z (v. Nelson Z) reed hij in een tijd van 56.50 seconden foutloos door de finish. Een derde plaats was er in deze rubriek voor Bas van der Aa en zijn Davinci, een Westfaler nakomeling van Arpaggio, zij finishten in een tijd van 60.68 seconden.